Handig om te weten bij het netwerken

Ben je helemaal klaar om te gaan netwerken en wil je een groot bereik hebben, dan heb je een aantal foefjes nodig om aan een netwerk te komen. Het is niet zo dat iedereen vanzelf naar jou toekomt, of je moet een heel belangrijk en gewild persoon zijn. Doorgaans zal je het meeste werk eerst zelf moeten doen, maar daar zijn manieren voor. Een Google+ account helpt je een aardig eind op weg, net als www.linkedin.com. Beide websites zijn bedoeld voor vakmensen. Wanneer je hier een kring om je heen hebt weten te krijgen, dan kun je verder kijken in de kringen van je net verworven vrienden. Zitten daar nog mensen bij waar je iets mee kunt?

netwerken

netwerken

Zorg altijd voor een compleet profiel. Ook wanneer je netwerkt om een baan te krijgen op bijvoorbeeld www.odesk.com of een andere website. Een volledig profiel geeft namelijk overal aan dat je interesse hebt om iets te doen om contacten te kunnen leggen en het geeft de mensen de mogelijkheid om meer over je te weten te komen.

Maar echt netwerken doe je ook in de kroeg, tijdens het winkelen en op vakantie. Het leggen van contacten kan nu onzinnig lijken, maar al deze mensen kunnen op een later moment een cruciale rol gaan spelen. Misschien heb je wel teveel betaald voor je vakantie en kan jouw contact ervoor zorgen dat je de volgende keer zo goed als gratis op vakantie gaat? En hoe weet je zeker dat de persoon links van je in de kroeg niet de persoon is die perfect aan zou sluiten op de groep van mensen die jij samen wilt stellen om een bedrijf op te gaan richten? Netwerken is net werken. Je zal scherp moeten blijven en moeten zorgen dat je altijd het meeste uit de contacten haalt. Op die manier bereid je succes voor.