Over mij

netwerk

netwerk

Na een lange tijd rondgelopen te hebben in een aantal bedrijven, ben ik erachter gekomen dat het moeilijk is om zelf de dingen voor elkaar te krijgen die gedaan moeten worden. Zelfs het inhuren van mensen werd op een gegeven moment lastig, want je bent al snel langer bezig met het zoeken naar betrouwbare informatie dan dat je ook daadwerkelijk mensen of producten onder ogen krijgt. Dat irriteerde me mateloos, zowel in mijn onderneming als in mijn privé leven kwam ik steeds meer tijd tekort omdat ik factoren miste. Pas na een jaar of drie merkte ik dat een netwerk geen luxe is, en ook geen keuze, het is een verplicht onderdeel van het succesvol kunnen zijn online, maar ook offline. Je kunt niet alles alleen, merkte ik, je hebt mensen nodig. Maar zoveel geld had ik ook weer niet over. Gelukkig vond ik een ideale oplossing. Een netwerk dat mij ook nodig had.

Wederzijdse diensten

ondernemers

ondernemers

Binnen mijn netwerk proberen we zoveel mogelijk gedaan te krijgen met een gesloten portemonnee. Dat klinkt bijna als de ideale wereld, maar de uitwerking is bijzonder sterk gebleken. We hebben een copywriter in het netwerk zitten, een ontwikkelaar, een expert op gebied van SEO, twee ondernemers die veel internationaal handelen en twee mensen die alles weten van de handel binnen de EU. Op die manier hebben we een compleet werkend netwerk waarbij regelmatig diensten uitgewisseld worden, met succes. Op die manier wordt netwerken niet alleen leuk, maar ook winstgevend. En dat is precies de reden waarom ik deze website begonnen ben. Ik wil dat meer mensen inzien hoe belangrijk een netwerk kan zijn, zeker op het moment dat het netwerk ook daadwerkelijk voor jou gaat werken en het succes ineens vele malen groter zal worden.

Hoe krijg je een goed netwerk voor elkaar? Er zijn een aantal punten die je niet mag vergeten: Zorg dat je aardig bent en iets toevoegt voor de andere mensen, maar zorg er ook voor dat je alleen mensen in je netwerk krijgt die wat voor je kunnen betekenen. Daarnaast is het altijd handig om even een spiekbriefje te maken. Ik heb er zelf ook eentje hangen, zodat ik precies weet wie ook alweer wie is. Dat lijkt vreemd om te doen, maar wanneer je tientallen namen voorbij ziet komen dagelijks, dan ben je me dankbaar!